Farm Direct Geeft Terug: Círculo de Gracias & Sol de Primavera

Farm Direct Geeft Terug Círculo de Gracias & Sol de Primavera(Farm Direct Blog Banner)

Ook Ecuador is hard getroffen door de coronapandemie, met alle gevolgen van dien. Naast de verschrikkelijke menselijke verliezen heeft deze crisis ook een zware socio-economische impact. Mensen zijn hun dierbaren verloren, hun inkomen en hun sociale netwerk. Ook bij kinderen en jongeren heerst er veel angst. Met name in situaties met huiselijk geweld en (drugs)misbruik heeft de coronacrisis desastreuze gevolgen.

Impact van de coronacrisis op arme gezinnen in Ecuador

Gezinnen zijn constant op elkaar aangewezen doordat de werkloosheid stijgt en de scholen dicht zijn. Dit verergert agressie en bevordert escalaties, waardoor de thuissituatie in rap tempo verergert. Daarnaast geraken vele huishoudens door het inkomensverlies verder in armoede, met zelfs gebrek aan voedsel als gevolg. 

Met name kinderen en jongeren, die vóór de pandemie al in gevaar en sociale uitsluiting leefden, zien hun situatie snel verslechteren. Weinig middelen, geen toegang tot onderwijs, voedseltekorten en geen gezondheidszekerheid, in een land waar het beleid voor sociale bescherming helaas nog niet toereikend is.

Farm Direct Geeft Terug-Circulo de Gracias & Sol de Primavera

Een vrijwilliger helpt met onderwijs op afstand; jongeren lunchen bij Sol de Primavera, een vrijwilliger helpt bij het bereiden van de lunch.

Círculo de Gracias & Sol de Primavera

De stichtingen Círculo de Gracias en Sol de Primavera hebben 16 maart 2020 de handen ineengeslagen om samen humanitaire hulp te verzorgen waar die het hardst nodig is: aan de jonge generatie.

Círculo de Gracias heeft een verbindende rol tussen bedrijven en diverse stichtingen, waaronder Sol de Primavera. Dankzij hun grote netwerk en landelijke kennis verbinden zij donaties met de plekken waar ze het hardst nodig zijn.

De stichting Sol de Primavera zet zich dagelijks in om jongeren uit kansarme gezinnen te helpen met hun ontwikkeling door het bieden van voedsel, psychologische ondersteuning en sociale verbinding op een veilige plek. Dankzij een speciaal opleidingstraject bieden zij zo’n 70 adolescenten een kans om zich professioneel te ontwikkelen in bijvoorbeeld bakkerij en banket, timmerwerk of kleermakerij.

Farm Direct Geeft Terug-Circulo de Gracias & Sol de Primavera2

Jongeren die deelnemen aan het Beroeps-Technische Opleidingsproject voor kleermakerij, timmerwerk en banket, gevolgd door een vrijwilliger die helpt met eten.

Farm Direct Geeft Terug

De maatregelen zijn inmiddels wat versoepeld, waardoor de werkloosheid licht is gedaald. Toch blijft het voor bovengenoemde families onmogelijk om de kosten van medicijnen en andere basisvoorzieningen te dekken. Daarom worden ze door deze organisaties geholpen. Dankzij de donatie van Farm Direct kan deze hulp weer een kwartaal vooruit, met onder andere:

  • Maandelijkse voedselmanden voor elk gezin;
  • dagelijkse lunch voor alle jongeren in het Beroeps-Technische-Opleidingsproject;
  • en psychologische zorg voor gemiddeld 60 jongeren en volwassen vrouwelijke slachtoffers van (huiselijk) geweld.

Ook doneren? Ga naar Sol de Primavera om de jongeren te steunen of neem contact op met Círculo de Gracias om je hulp breder in te zetten. Liever in het Nederlands? We helpen je uiteraard graag. Stuur ons een bericht en wij zorgen ervoor dat het vertaald en wel aankomt bij de juiste partij. Meer weten over de goede doelen die wij steunen? Dat lees je op de pagina Farm Direct Geeft Terug.

Neem contact op

We horen graag van je. Wil je meer weten, een distributeur vinden of distributiepartner worden? Stuur een bericht en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op. Uiteraard kan je ook altijd mailen naar info@farmdirect.nl of bellen op +31 297 445 006.

9 + 15 =