Farm Direct Geeft Terug

Wanneer de coronacrisis begin 2020 door de wereld raast wordt iedereen geraakt door verlies. En juist in het verlies, zagen we de liefde en kracht die mensen verbindt. De hele wereld zette samen de schouders eronder. Ook wij wilden en willen helpen.

We willen teruggeven.

Daarom steunen wij sindsdien elk jaar een goed doel, om samen de wereld elke dag een klein beetje mooier te maken. Want wij zijn Farm Direct: gemaakt door mensen, voor mensen.

Farm Direct Geeft Terug (Pagina Beeld)

2021

Selva, Vida Sin Fronteras

Selva: vida sin fronteras.” De naam van deze stichting staat voor ‘Regenwoud: leven zonder grenzen’. Want grenzeloos leven, dat is precies waar het regenwoud voor staat. De tropische regenwouden van het Amazonegebied, smeltkroezen van biodiversiteit, zijn met goede reden beschermd grondgebied. Deze bossen produceren namelijk 40% van alle zuurstof op aarde en beperken de CO2 in de atmosfeer.

Niet voor niets staan ze bekend als de longen van de wereld.  Hierdoor zijn de regenwouden cruciaal voor een stabiel klimaat en het behoud van de aarde. Ze zijn cruciaal voor de wereld en onze toekomst.

Het regenwoud produceert 40% van alle zuurstof op aarde en beperkt de CO2 in de atmosfeer.

Sinds de jaren ’60 is het oerwoud drastisch gekrompen door de olie-industrie, de mijnbouw en de uitbouw van de landbouw. 

De inheemse bevolkingen zijn de beschermers van de Amazone-regenwouden en hun lot is verweven met dit ecosysteem. 

2020

Círculo de Gracias & Sol de Primavera

Farm Direct bestaat mede dankzij de hardwerkende mensen uit Ecuador, een land dat onder andere door de pandemie heel hard is getroffen. Círculo de Gracias & Sol de Primavera zetten zich samen in om kansarme kinderen en gezinnen te helpen met een betere toekomst. Dankzij onze samenwerking met deze twee Ecuadoraanse stichtingen, konden we deze gezinnen helpen met onder andere voedsel, educatie en (psychologische) gezondheidszorg.

Een jongere lacht tijdens de pauze van haar Beroeps-Technische Opleidingsproject.

Een vrijwilliger helpt met onderwijs op afstand.

Een vrijwilliger helpt met het klaarzetten van de lunch.

Een jongere op het plein tijdens de lunchpauze.

Jongeren tijdens het Beroeps-Technische Opleidingsproject voor houtbewerking.

Jongeren tijdens het Beroeps-Technische Opleidingsproject voor kleermakerij.

Jongeren tijdens het Beroeps-Technische Opleidingsproject voor (banket)bakken.

Een vrijwilliger helpt met het voorbereiden van de lunch.

Onze samenwerkingen

Bij Farm Direct Geeft Terug hebben we met onderstaande stichtingen en organisaties samengewerkt. Zoek je meer informatie? Of wil je ook helpen? Ga naar de desbetreffende site of stuur ons een bericht, we helpen je graag.

Farm Direct Selva Vida Sin Fronteras

Selva, Vida Sin Fronteras

Selva: Vida Sin Fronteras (SVSF) is in 1997 het leven geroepen. Hun missie is om het regenwoud en de  inheemse gemeenschappen van het Amazonegebied te helpen en te beschermen.

Bekijk website >

Farm Direct Geeft Terug Stichtingen & Organisaties

Círculo de Gracias

Círculo de Gracias heeft een verbindende rol tussen bedrijven en diverse stichtingen in Ecuador. Dankzij hun grote netwerk en landelijke kennis verbinden zij donaties met de plekken waar ze het hardst nodig zijn.

Bekijk website >

Farm Direct Geeft Terug Stichtingen & Organisaties (1)

Sol de Primavera

De stichting Sol de Primavera zet zich dagelijks in om jongeren uit kansarme gezinnen te helpen met hun ontwikkeling door het bieden van voedsel, opleidingen, psychologische hulp en een veilige werkplek.

Bekijk website >

Waar kunnen we je mee helpen?

We horen graag van je. Wil je meer weten, een distributeur vinden of distributiepartner worden? Stuur een bericht en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op. Uiteraard kan je ook altijd mailen naar info@farmdirect.nl of bellen op +31 297 445 006.

9 + 3 =