Kweker in de Spotlight: Maak kennis met Jet Fresh, een farm in Cotopaxi, Ecuador.

Farm Direct & Jet Fresh (Farm Direct Blog Banner) (1)

Warm, gastvrij en creatief. Dat is Jet Fresh in een notendop. Hun cash & carry in Miami, vol met de meest prachtige verse snijbloemen, is een waar begrip in Amerika. In 2008 begonnen ze daar als een one-stop-shop voor alle groothandel bloemenbehoeften. Hun grote assortiment staat bekend om bijzondere topmerken en zeldzame, moeilijk te vinden items.

Importeur, distributeur én teler.

Over de jaren groeide dit familiebedrijf uit tot een gevestigde importeur en distributeur van verse snijbloemen. In 2018 kwam daar ook nog de rol van teler bij, met de overname van een rozenkwekerij in Cotopaxi, Ecuador. Jet Fresh Flower Growers, S.A. werd geboren. Ecuador werd daarmee de thuisbasis van hun internationale verkoopteam, en functioneerde als directe link tussen de klanten en Zuid-Amerikaanse telers.

Zo ook voor Farm Direct. Maar waarom kozen wij ervoor om met een relatief nieuwe kweker in zee te gaan? Naast de jarenlange groothandelervaring, zijn er drie fundamentele kernwaarden die Jet Fresh en Farm Direct verbinden: een drang naar innovatie, maatschappelijke betrokkenheid en de focus op langdurige relaties.

Jet mary 1

Innovatie, maatschappelijke betrokkenheid en langdurige relaties.

Het team van Jet Fresh bezoekt regelmatig kwekers over de hele wereld. Dit helpt om nieuwe soorten en betere productieprocessen te ontdekken. Zo verbeteren ze hun assortiment én de werkomstandigheden van hun team. 

Michael Black, oprichter van Jet Fresh en bloemenman in hart en nieren, gelooft in langdurige, hoogwaardige en transparantie relaties als beste basis voor de industrie. Alleen zo kunnen we de sierteeltsector helpen en laten groeien. Dit principe zie en voel je in ieder contact dat je met ze hebt.

Jet Fresh ladies

Hoe Jet Fresh zich inzet voor vrouwen in Ecuador.

De maatschappelijke betrokkenheid van Jet Fresh is op meerdere manieren zichtbaar. Een hele bijzondere is hoe deze kweker zich dag in dag uit inzet voor vrouwelijke werknemers. Meer daarover lees je in dit artikel.

Heb je vragen of opmerkingen? We horen graag van je. Gebruik het onderstaande formulier of ga naar de contactpagina.

Neem contact op

We horen graag van je. Wil je meer weten, een distributeur vinden of distributiepartner worden? Stuur een bericht en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op. Uiteraard kan je ook altijd mailen naar info@farmdirect.nl of bellen op +31 297 445 006.

9 + 6 =