Farm Direct kiest met bloemenvoeding van Chrysal voor topkwaliteit en meer duurzaamheid.

Farm Direct kiest met bloemenvoeding van Chrysal voor kwaliteit en duurzaamheid (Farm Direct Blog Banner)

Chrysal, al tientallen jaren een drijvende kracht in de sierteelt, is wereldwijd marktleider op het gebied van bloemenvoeding. Dankzij deze  ervaring bieden ze veel expertise en eersteklas begeleiding. Onderscheidend is dat ze sterk inzetten op de hoogste kwaliteit en altijd zoeken naar de meest duurzame oplossingen. Dat resoneert natuurlijk bij ons. Farm Direct is je partner voor duurzaam geteelde rozen van het hoogste segment, en daarbij  hoort natuurlijk duurzame bloemenvoeding van absolute topkwaliteit.

Farm Direct kiest met bloemenvoeding van Chrysal voor kwaliteit en duurzaamheid (1)

Het belang van goede bloemenvoeding 

Eén van de meest cruciale elementen, vanaf de oogst tot aan de vaas, is de juiste voeding. Vanaf het moment dat ze worden gesneden verliezen snijbloemen hun natuurlijke voedingsbron, en zonder deze broodnodige voedingsstoffen verliezen bloemen al snel hun vitaliteit.  Gelukkig is er  bloemenvoeding. Door het water in de vaas of fust te vermengen met voedingsstoffen, bootsen we de natuurlijke voedingsbron na. Het resultaat? Vitale bloemen, sterk en krachtig, die de natuurlijke levenscyclus kunnen volgen. Dat betekent dat een snijroos op water ook na het oogsten de kracht krijgt, alsof die nog aan de rozenstruik zit, om mooi open te komen en 1 tot 2 weken prachtig te bloeien.

Topkwaliteit met Chrysal 

Producten van Chrysal garanderen kwaliteit, verminderen uitval en verbeteren de opening van knoppen. Zo blijven bloemen langer mooi. Dit hebben we uiteraard persoonlijk getest, en het vaasleven van onze premium rozen is duidelijk nog langer met Chrysal. Een langer vaasleven betekent meer tevreden klanten én een duurzamere roos, en vooral dat laatste is hedendaags een belangrijk punt.

Het belang van duurzame bloemenvoeding

Wij vinden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen onze plicht. Bij Farm Direct kijken we daarom elke dag hoe we onze duurzame bijdrage, nog groter kunnen maken. Van kweker, tot groothandel, tot bloemist, want elke stap telt, dus ook de bloemenvoeding. De duurzaamheid van bloemenvoeding is afhankelijk van 1) een groene vervaardiging en 2) een goede werking. Een duurzaam vervaardigd product draagt bij aan een groenere wereld. Goed werkende voeding betekent een langere houdbaarheid van de bloemen en minder uitval, wat wederom bijdraagt aan een groenere wereld.

Duurzaamheid met Chrysal 

Chrysal is de meest verantwoorde keuze in bloemenvoeding. De zeer hoge kwaliteit verlengt het vaasleven maximaal. Hierdoor heeft men langer plezier van de bloemen en wordt verlies geminimaliseerd.

Duurzaamheid staat bij Chrysal voorop. Met hun producten zijn ze continu bezig met het verduurzamen van de keten. De producten van Chrysal zorgen voor minder water gebruik en minder uitval, van kweker tot en met de consument. En niet alleen in de keten, maar ook in de productiefaciliteiten en toekomstplannen van Chrysal speelt duurzaamheid een grote rol. Tevens zetten ze zich sinds 2009 met het programma Chrysal Cares in voor mens en milieu.

Bovendien is Chrysal gecertificeerd lid van Global G.A.P. Dit keurmerk hanteert zeer hoge standaardeisen voor milieu en veiligheid in de landbouw. Gecertificeerd lid zijn garandeert dat volledig aan deze eisen wordt voldaan. Ook leveren zij hun producten en diensten over de hele wereld op lokaal niveau, waardoor hun ecologische voetprint wordt verkleind en kosten in de keten worden bespaard.

Conclusie

Onze testen wezen uit dat het vaasleven van onze premium rozen nog langer is met Chrysal. Daarnaast is Chrysal voorloper in duurzaamheid op mondiaal niveau, en dat is precies wat zij zoeken om onze duurzaam geteelde premium rozen naar een nóg hoger niveau te tillen. Daarom kiezen wij, samen met Chrysal, voor topkwaliteit en meer duurzaamheid.

Farm Direct kiest met bloemenvoeding van Chrysal voor kwaliteit en duurzaamheid (1)

Neem contact op

We horen graag van je. Wil je meer weten, een distributeur vinden of distributiepartner worden? Stuur een bericht en we nemen binnen 1 werkdag contact met je op. Uiteraard kan je ook altijd mailen naar info@farmdirect.nl of bellen op +31 297 445 006.

10 + 14 =